Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 08-01-2021, 10:47 AM   #1
txan2
Junior Member
 
Join Date: Aug 2021
Posts: 1
Default Monitor is not detected

Greetings,

I have an ASUS ZenScreen MB16AC portable monitor which is supposed to work with DisplayLink as in here:
Code:
https://www.displaylink.com/products/find?cat=2&br=-1&usbc=1
I have tried everything but it still not working:

1. Install evdi:
Code:
# dkms status
evdi, 1.9.1, 5.12.14-arch1-1, x86_64: installed
2. Install displaylink:
Code:
$ systemctl status displaylink
displaylink.service - DisplayLink Manager Service
     Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/displaylink.service; enabled; vendor preset: disabled)
     Active: active (running) since Sun 2021-07-04 22:08:28 CEST; 14min ago
    Process: 489 ExecStartPre=/sbin/modprobe evdi (code=exited, status=0/SUCCESS)
   Main PID: 490 (DisplayLinkMana)
      Tasks: 14 (limit: 38078)
     Memory: 11.1M
        CPU: 398ms
     CGroup: /system.slice/displaylink.service
             └─490 /usr/lib/displaylink/DisplayLinkManager
3. Add Xorg configuration:
Code:
Section "OutputClass"
    Identifier  "DisplayLink"
    MatchDriver "evdi"
    Driver      "modesetting"
    Option      "AccelMethod" "none"
    Option      "PageFlip" "false"
EndSection
4. Attach the portable monitor and restart the computer;
dmesg doesn't show DisplayLink:
Code:
[    1.226512] usb 4-2: new SuperSpeed Gen 1 USB device number 2 using xhci_hcd
[    1.258506] usb 4-2: New USB device found, idVendor=0bda, idProduct=0412, bcdDevice= 0.00
[    1.258509] usb 4-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[    1.258510] usb 4-2: Product: 4-Port USB 3.0 Hub
[    1.258511] usb 4-2: Manufacturer: Generic
and lsusb shows some USB hub thingy:
Code:
$ lsusb
Bus 004 Device 009: ID 0bda:0412 Realtek Semiconductor Corp. 4-Port USB 3.0 Hub
My system:
Code:
$ uname -r
5.12.14-arch1-1
$ pacman -Qi xorg-server | grep Version
Version         : 1.20.11-1
What can I do next?
txan2 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.