Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Windows Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-24-2013, 09:35 AM   #1
SergeiS
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Question Windows 8.1 & Dell Wireless Dock D5000 issue

Issues started after upgrading to 8.1 without updating drivers first.
Did clean-up using your utility and installed two driver packages:
http://www.dell.com/support/drivers/...driverId=V6DXH
http://www.displaylink.com/support/downloads.php

After completing firmware update for D5000 unit, successfully established connection with dock. Keyboard and mouse (connected to dock) works fine now, but I have no output to my monitor connected to dock via HDMI.
Basically, there is no "second monitor" detected by Windows.

Additionally, in device manager, DisplayLink Audio has no drivers installed.

While I'm not sure that its an cleanly dock related issue, asking for your help as experts in this area. D5000 connected to Latitude 6430
Output from CSR tool attached, as well.

Thanks in advance!

Last edited by SergeiS; 10-24-2013 at 02:58 PM. Reason: removed attachment
SergeiS is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 01:30 PM   #2
Wim
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,564
Default

Yes - it looks like the software is not installed properly. Our driver has been installed from Windows update. I'd try and manually install it from the setup.exe on our website.

But first, I'd uninstall the DisplayLink Core software (with the dock disconnected so Windows update doesn't try and install it again), then run the cleaner from here:

http://kb.displaylink.com/297

Then reinstall from the setup.exe on our website, then reconnect the dock. Hopefully that will solve it. If not, please post the logs again.

Wim
Wim is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:11 PM   #3
SergeiS
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Default

thanks for your prompt response. Initial uninstall attempt returned "1628:failed to complete installation". Dock is off, will try to reboot and repeat same
SergeiS is offline   Reply With Quote
Old 10-24-2013, 02:50 PM   #4
SergeiS
Junior Member
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 3
Thumbs up

Short report and possible advice for others who have got in to same trouble:
  • Dock powered off
  • Attempted to uninstall all packages related to D5000. Two failed to uninstall.
  • Performed cleanup with tool supplied.
  • Did manual cleanup from registry, reboot.
  • Confirmed that all related entries, processes disappeared.
  • Installed first Core package from Displaylink http://www.displaylink.com/support/downloads.php
  • Installed additional package from Dell http://www.dell.com/support/drivers/...driverId=V6DXH
  • Reboot.
  • After connecting to dock, went through DisplayLink wizard configuring main and secondary monitors.

Results: success
The only comment i have is that secondary monitor (through D5000) now named in my devices as "No Monitor". I would say that does not hurt but better to name it in a different way
P.S. that also solved issue with Displaylink Audio device..

Thanks for your help, guys!
SergeiS is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2013, 10:53 AM   #5
Wim
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,564
Default

Thanks for the update. The "No Monitor" will occur if we cannot read the monitor information. It may come back after a replug of the monitor or a reboot of the OS.

Anyway - glad it is working.

Wim
Wim is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
d5000, latitude

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.