Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-12-2020, 06:47 PM   #1
ashishbnv@gmail.com
Junior Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 2
Default Mouse clicks and keyboard response slow with primary display closed/turned off

Hello Folks,

I ran into a strange issue that after installing the DisplayLink latest drivers, my mouse and keyboard is very slow if I close the my laptop display/turn of the built in display.

I upgraded to Focal from Ubuntu 18.04 LTS and it is not a fresh install. I previously had the Display Link installed and after the upgrade, I saw that my doc was not detected. That is when I installed the latest drivers.

As soon as I open my lid and the primary screen is activated, the performance is smooth again.
Attached Files
File Type: zip DLSupportTool_Output_2020-05-12T20:29:53.800067.zip (9.31 MB, 0 views)
ashishbnv@gmail.com is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2020, 07:15 PM   #2
rjbathgate
Junior Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 5
Default

Suggest you follow this thread:

https://displaylink.org/forum/showth...ed=1#post89908
rjbathgate is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2020, 08:19 AM   #3
micsnare
Junior Member
 
Join Date: Dec 2016
Posts: 14
Default

Dear friends,

I have been experiencing this issue for quite some time, since I run Arch Linux (rolling-release with always the most recent updates) therefore I run into these problems often and always very early.
I have identified this problem already over a month ago.
This seems to be a problem with the evdi-component that is installed with the displaylink driver (it's a dependency).

Someone has reported this upstream (with the Displaylink developers), since the displaylink driver depends on it.

@JakubDabrowski and @mlukaszek (Michal)

PLEASE REACH OUT TO ME. I'M HAPPY TO COLLABORATE TO GET THIS FIXED WITH YOU.

Here's the link to the evdi-bug report:
https://github.com/DisplayLink/evdi/issues/181

By the way, see the links below.... I have reported similar behaviour in the past quite often:

https://displaylink.org/forum/showthread.php?t=66906
https://displaylink.org/forum/showthread.php?t=65346
https://displaylink.org/forum/showthread.php?t=65281
https://displaylink.org/forum/showthread.php?t=65296
micsnare is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
cpu, performance, slow, usage

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 04:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.