Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Mac Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-21-2019, 04:46 PM   #1
tisktisk
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Default Driver 4.3 (206) Not Working on OSX 10.11.6

I just received my new AOC I1659FWUX, downloaded & installed "DisplayLink USB Graphics Software for Mac OS X and macOS 4.3.1.dmg (which installs "DisplayLinkDriver 4.3 (206) and the following bizarre behavior results after a restart:

- I plug the monitor in & it's recognized, but looks blank.
- When I go to System Preferences / Displays / Arrangement, I can see the monitor represented, and, if I move it in the Arrangement window, the monitor lights up, gets a background image and a disabled menubar, and a dialog for scaling & frequency.
- The mouse pointer moves into the display & moves around normally, but clicking has no effect anywhere, and nothing on the monitor gets focus.
- If I try to drag windows into it from my main display, the move over & disappear form the main display, but are not displayed on the monitor.

*Here's where it gets weird:
If I let the displays go to sleep, and then wake them by moving the mouse pointer around in the 1659WX, it looks like it gets the focus, but nothing happens if I click on a drop-down or similar.
If while it "has the focus" I grab the title-bar on the 1659WX dialog and move it, it looks like nothing happens, until I move the focus back to the main display. Then the 1659WX blinks and re-draws with the dialog moved to where I had tried to drag it earlier, and stops updating again.

In short, there's obviously something wrong with the 4.3 (206) driver trying to run against El Capitan 10.11.6. Is there someplace where I can get & try older versions of the Displaylink driver for El Capitan, or should I just return the monitor?
tisktisk is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2019, 05:47 PM   #2
tisktisk
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Default Problem Solved!

4.3.1 did not work on OSX 10.11.6 as reported above. Scrolling down on the downloads page there is a "Previous DisplayLink Software Releases" section. Picked 4.1.11 from there, installed it, and the monitor works - it buzzes loudly, but the display functions work correctly.

I'll try 2.5.1 next & see whether that fixes the buzzing problem.
tisktisk is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
driver, el capitan, osx, problem

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.