Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-14-2016, 05:54 PM   #1
DIT
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 8
Default DisplayLinkManger crashing 1.1.62

My company is attempting to integrate the DL3 drivers into our distribution of Linux. We have everything packaged, and it seems to be attempting to correctly use the DL3 docker that we have, however DisplayLinkManager is repeatedly crashing (exit code 0, lots of minidump files).

We have tested this with Ubuntu 16.04 and Arch Linux so we know it should be working. We have tried to find and follow all official requirements and documentation.

I am attaching the contents of /var/log/displaylink in a zip file.

- We are using Linux 4.4.6 on Intel skylake CPU.
- Module(s) load fine (udl, evdi [from github])
- systemd service starts
- We never see it as a provider in xrandr (xrandr --listproviders) before the service dies with an exit code of 0 and restarts.

We expect that there is some undocumented need that we have not discovered yet in order to be able to meet.
Attached Files
File Type: zip udl3-log.zip (501.1 KB, 2 views)
DIT is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2016, 07:37 PM   #2
DIT
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 8
Default

Here is the content from the DLSupportTool as well.
Attached Files
File Type: zip 00-23-24-a0-0d-f0_2016-06-15T03:34:51.059896.zip (48.6 KB, 4 views)
DIT is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2016, 09:46 AM   #3
mlukaszek
Senior Member
 
mlukaszek's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 386
Default

Doesn't look like DisplayLinkManager is running with enough privileges to write to sysfs entries, that's why it's crashing. Note that on Ubuntu we use systemd/upstart to make it run as root.

Regards,
Michal
mlukaszek is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2016, 02:40 PM   #4
DIT
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 8
Default

Indeed we have it running as root with systemd as well, per the systemd files present in the installer.

I may need to re-run some reports via root vs the user account (oops?), but everything lines up to the way the installer would have had them.
DIT is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2016, 02:59 PM   #5
mlukaszek
Senior Member
 
mlukaszek's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 386
Default

What's failing on this system is a call to int evdi_add_device() from libevdi.

What does
Code:
ls -la /sys/devices/evdi
return?

Cheers,
Michal
mlukaszek is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2016, 03:16 PM   #6
DIT
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 8
Default

Code:
# find /sys/devices/evdi/
/sys/devices/evdi/
/sys/devices/evdi/add
/sys/devices/evdi/count
/sys/devices/evdi/power
/sys/devices/evdi/power/control
/sys/devices/evdi/power/runtime_active_time
/sys/devices/evdi/power/autosuspend_delay_ms
/sys/devices/evdi/power/runtime_status
/sys/devices/evdi/power/runtime_suspended_time
/sys/devices/evdi/remove_all
/sys/devices/evdi/module
/sys/devices/evdi/version
/sys/devices/evdi/uevent                                                                                
/sys/devices/evdi/loglevel
Code:
# ls -la /sys/devices/evdi/
total 0
drwxr-xr-x  3 root root    0 Jun 16 11:35 .
drwxr-xr-x 19 root root    0 Jun 16 11:35 ..
--w-------  1 root root 4096 Jun 16 11:33 add
-r--r--r--  1 root root 4096 Jun 16 11:35 count
-rw-r--r--  1 root root 4096 Jun 16 11:35 loglevel
lrwxrwxrwx  1 root root    0 Jun 16 11:35 module -> ../../module/evdi
drwxr-xr-x  2 root root    0 Jun 16 11:35 power
--w-------  1 root root 4096 Jun 16 11:35 remove_all
-rw-r--r--  1 root root 4096 Jun 16 11:35 uevent
-r--r--r--  1 root root 4096 Jun 16 11:35 version

Last edited by DIT; 06-16-2016 at 03:36 PM. Reason: (full ls as asked)
DIT is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2016, 03:24 PM   #7
DIT
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 8
Default

Hopefully the attached log (properly run as root) will provide further insight. This one is from a Braswell family, but the same kernel setup. Our guess is still some missing bits of dependencies we're missing.

Last edited by DIT; 06-16-2016 at 03:37 PM.
DIT is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2016, 07:56 AM   #8
mlukaszek
Senior Member
 
mlukaszek's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 386
Default

Do you see the same problem if you take libevdi.so from HEAD of devel branch at https://github.com/DisplayLink/evdi (you obviously need to build the binary yourself)?

Thanks,
Michal
mlukaszek is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2016, 10:22 AM   #9
DIT
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 8
Default

I can certainly give it a whirl. We are currently using the module and library from https://github.com/DisplayLink/evdi/tree/v1.1.65
DIT is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2016, 10:49 AM   #10
DIT
Junior Member
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 8
Default

I have attached the logs when using evdi.ko & libevdi from branch devel
Attached Files
File Type: zip 00-23-24-a0-94-03_2016-06-17T06:48:32.502570.zip (145.8 KB, 1 views)
DIT is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
crash, displaylinkmanager, evdi

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.