Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Windows Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-24-2018, 01:59 AM   #1
Kuthu
Junior Member
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 1
Default D6000 Dock, Displayport G-SYNC not working.

Hey all,

I have a D6000 dock connected via USB-C to my Aero 15x v8.

Everything is working just fine except for the displayports on the dock. HDMI works just fine.

I'm not sure if this is a faulty dock or if it's some kind of compatibility issue with my monitors. I'm using Dell : S2716DGR monitors. I'm fully aware that getting 144hz and g-sync is kind of out of the question with these docks, but I would like SOME video at least. I also understand that I won't be able to power the PC due to the high power draw of the laptop.

Anyone have any ideas? Thanks!
Kuthu is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2018, 01:03 PM   #2
Wim
Senior Member
 
Wim's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,564
Default

Hi

Can you send the logs for this so we can see what resolution and refresh rate we are trying to set on DisplayPort?

https://support.displaylink.com/know...to-displaylink

Thanks

Wim
Wim is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2018, 10:10 PM   #3
whocares
Junior Member
 
Join Date: Dec 2018
Posts: 1
Default Same issue.

I am experiencing the same problem.

Peripherals plugged into USB3.0, and monitors connected through HDMI, function appropriately through the D6000. The same monitors connected through Displayport do not function at all.

Log attached.

Monitors are ASUS PG279 (x2).

Edit: Monitors/cables work fine when connected directly to computer through displayport.
Attached Files
File Type: zip DL_Windows_Logs_20181223_131847.zip (546.1 KB, 3 views)

Last edited by whocares; 12-23-2018 at 10:27 PM.
whocares is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2019, 01:48 PM   #4
Dio
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 2
Default Dell XPS 13 and D6000

i got same issue after upgrade from 4.4 to 5.1 version now the monitor just get discon on displayport and on hdmi it works fine


[156373.663635] evdi: [D] evdi_detect:79 Painter is disconnected
[156387.207563] evdi: [D] evdi_detect:79 Painter is disconnected
[156426.343020] evdi: [D] evdi_detect:79 Painter is disconnected
Dio is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2019, 12:29 PM   #5
MikhailCompo
Junior Member
 
Join Date: Apr 2019
Posts: 4
Default

Quote:
Originally Posted by AlbanRampon View Post
I would advise giving more details as initially asked by my colleague.
The likely cause is you have an out of spec monitor, too out of spec for the chip to handle.
That ended up being the case of the first monitor mentioned.
Kind regards,
Alban

Alban - Can you please elaborate on what you mean by the spec being "too out of spec for the chip to handle"

Does this mean the VDU is too old and does not support the DisplayPort version of the D6000 output?

OR

Do you mean that the monitor may be faulty?

What is the minimum DisplayPort version the VDU must support to work with the D6000?
MikhailCompo is offline   Reply With Quote
Old 05-15-2019, 07:38 PM   #6
AlbanRampon
Senior Member
 
AlbanRampon's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Cambridge, UK
Posts: 1,563
Default

Quote:
Originally Posted by MikhailCompo View Post
Alban - Can you please elaborate on what you mean by the spec being "too out of spec for the chip to handle"

Does this mean the VDU is too old and does not support the DisplayPort version of the D6000 output?

OR

Do you mean that the monitor may be faulty?

What is the minimum DisplayPort version the VDU must support to work with the D6000?
The docking station DisplayPort outputs are tested against DisplayPort 1.2, soon 1.4, as tests are updated.
I would like data to give pertinent feedback. For instance, the mentioned ASUS PG279 does not to respect the DisplayPort standard. We are looking into ways to be even more tolerant to out-of-spec monitors than we are today.
AlbanRampon is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2019, 08:21 PM   #7
denis.schlesinger
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 2
Default

Hi all!

Having the exact same issue. I am trying to connect 2 dell s2417dg screens via DisplayPort on my newly purchased D6000 using a Dell Latitude 7390 through USB-C.

I even contacted Dell support and got a replacement D6000 after describing the issue - the problem still exists.

I find it very irritating that those products (all Dell, all newly purchased or less than 6 months old) don't work together. Is there any docking station out there that I can my screens on with Displayport?

// Denis
denis.schlesinger is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2019, 10:12 AM   #8
dafydd.powell@hefcw.ac.uk
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Posts: 1
Default D6000 dock and Dell 7285 tablets random display isssues

Hi, having a nightmare getting these D6000 docks to correctly display to a Dell 7285 tabler via the USB C cable. All my drivers are the latest releases. The issue I get either when the tablet is restarted I do not get a display on the monitor without restarting the tablet again. Or on another 7285 tablet disconnecting the USB C cable, and reconnecting do not get a display on the monitor. But then if I disconnect and re-connect the USB C cable will then get a display.

Many thanks
dafydd.powell@hefcw.ac.uk is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2019, 02:49 PM   #9
Kuruba Mahadevappa
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 1
Default D6000 Dock Display Ports not working.

Hi Team,

I too have display ports issue when I connect D6000 dock to Lenovo Thinkvision E2054A 20" through display ports.

Please help me to solve this. I have attached log below.
Attached Files
File Type: zip DL_Windows_Logs_20190830_224444.zip (3.23 MB, 0 views)

Last edited by Kuruba Mahadevappa; 08-30-2019 at 06:38 PM.
Kuruba Mahadevappa is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2019, 07:50 PM   #10
Andrew Sporaw
Junior Member
 
Join Date: Sep 2019
Posts: 5
Default D6000 DP connection

Hello, DisplayLink Team.
Unfortunately, I have the same problem with D6000 dock station - HDMI connection works fine, but not DP. Could you please look at this logs (got it from current DisplayLink Support Tool for macOS) and help me with troubleshooting?
Attached Files
File Type: zip DisplayLinkInfo_Output_20190915_212349.zip (1.05 MB, 2 views)
Andrew Sporaw is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.