Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 06-08-2020, 02:09 AM   #1
serf
Junior Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 3
Default Mouse cursor jumps to other screen

I am running KDE with Ubuntu 20.04 on a Dell Latitude 5500 with two Dell U2412M monitors connected via a D6000 dock. For the most part, this setup works well.

The laptop screen is on the left and the two monitors are extended to the right.

In a Google Chrome browser on the middle screen, I was having some difficulty clicking in the scroll bar on the right side of the browser. When I tried to mouse into the scroll bar, the cursor jumped from the middle screen to the right edge of the right screen.

I replaced the connection for the right hand screen with an HDMI connection and the issue disappeared.

Unfortunately, I cannot upload the output from DLSupportTool, with NGINX reporting:
413 Request Entity Too Large
serf is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2020, 12:24 PM   #2
garrerc
Junior Member
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 2
Default Similar Issue

I'm running Cinnamon with Ubuntu 18.04 on a Dell Precision 7530 with three Dell U2410 monitors - one (left, X screen 0) HDMI to the laptop, two (middle, right, PRIME displays) DisplayLink to the D6000 dock. The laptop screen is not used except during login.

NVIDIA Driver: 440.100, DisplayLink Driver: 5.3.1.34

I'm seeing the same issue and it makes using any UI controls very difficult when they are on the right side of the middle display, which is very frequent.

When the mouse is between 3-4 "mouse widths" from the right side of the middle display, its image (but not actual location) jumps back and forth to roughly the same position on the right display. Similarly, when very close to the left of the right display, its image jumps to roughly the same position on the middle display.

Last edited by garrerc; 09-22-2020 at 12:35 PM. Reason: Formatting
garrerc is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2020, 04:54 AM   #3
gavine99
Junior Member
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 1
Default I'm also experiencing this issue

I'm also experiencing this issue on a Dell XPS 15 9560 laptop with a Dell D6000 dock. Laptop screen sitting to the left. 2 x HP L2445 monitors (1920 x 1200) middle and right.

When mouse cursor gets near right-hand-side of middle monitor or left-hand-side of right monitor it flickers and 'jumps' to the other monitor. Sometimes you can see it displayed on both monitors at the same time.

I just upgraded Ubuntu to 20.04 and so I had to update the DisplayLink driver to 5.3.1.34.

I also experienced this same problem with previous driver versions too. Displaylink driver version Release: 4.4 (17 Oct 2018) on Ubuntu 18.04 was the last driver version that didn't have this issue. And so it's been what I've been using since I got the laptop and dock. It was actually quite solid.

Something got broken after driver version 4.4 that causes this issue.

[ removed: I'm also getting sync drops with the newer driver too. Driver version 4.4 did not present any sync drops.]
[
added: I made a change and not getting the 'screen-drop-out' issues now. It seems like this thing was an old, old, old bug that still hasn't been remedied years later. Urgghhhh!!! Here are the notes I had in my old pulse audio /etc/default.pa file from years ago which I found and applied to my ubuntu 18.04->20.04 upgrade and seems to have fixed the intermittent screen-blank issue - so far, at least;

# GavinE - disabled because this was causing havoc with my D6000 dock! The audio would power off and shut screens of too!
# see https://github.com/displaylink-rpm/d...rpm#dell-d6000 and
# https://displaylink.org/forum/showth...5116#post85116 spcifically https://displaylink.org/forum/showpost.php?p=85116
#load-module module-suspend-on-idle

So just the ridiculous mouse cursor issue left to fix it seems.
]

I've included logs from the support tool.

@DisplayLink, is anyone investigating a fix for this issue?
[edit: hellloooo?? Is there anybody out there? ]
Attached Files
File Type: zip DLSupportTool_Output_2020-11-03T15:22:07.616183.zip (1.17 MB, 0 views)

Last edited by gavine99; 11-05-2020 at 06:06 AM. Reason: Sync error not occurring it seems - just another old, old bug
gavine99 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2020, 10:52 AM   #4
davidki
Junior Member
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 1
Default

I am having the same issue here:
- OS: Ubuntu 20.04 with GeForce RTX 2060 (Driver Version: 450.80.02).
- Displaylink-Driver: 5.3.1
- Kernel: 5.4.0.-53
- Docking Station: Thinkpad Hybrid USB-C with USB-A

Logs generated by the Support tool is attached.

Any ideas of how to solve this?
Attached Files
File Type: zip DLSupportTool_Output_2020-11-18T11:19:23.245720.zip (1.28 MB, 0 views)
davidki is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.