Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Mac Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-15-2021, 01:12 AM   #11
abbyhoffman
Junior Member
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 3
Default

I'm also having the issue with 11.1 running the M1 chip
abbyhoffman is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2021, 10:01 AM   #12
jakudo
Junior Member
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 8
Default

I have MacBook with M1, Big Sur 11.1 and docking station HP G2 and everything works well for me. Tried 2 monitors yesterday and no problem at all.
jakudo is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2021, 03:34 PM   #13
abbyhoffman
Junior Member
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 3
Default Targus issues

I've got the Targus DOCK190USZ connected to the M1. When running the software with 11.1, I get continuous logouts / no external screens while the dock is plugged in. Oddly enough, it also stops charging when the display link software is running. Steps tried: uninstall/reinstall, reboot. Hope a new version of the software drops soon, or may have to look into returning my new dock and exploring other options.
abbyhoffman is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2021, 08:53 PM   #14
PapaDrew
Junior Member
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 5
Post Working but Heavily Lagged on One Monitor - Continued

Upgraded the DisplayPort cable to an 8k (4k/144Hz) cable and still had the problem with the single monitor of the three.

Bypassed the docking station for the mouse, keyboard, and headphones input by using a USB-C to USB dongle connected to the MacBook. Still had the problem with the one monitor.

Finally I bypassed the problem monitor's connection from the docking station by routing its connection through a separate Thunderbolt 3 to Display Port cable/dongle/adapter connected directly to the MacBook. No more problem.

Not an ideal solution having a three monitor docking station that I paid for having to act instead as a two monitor docking station with a separate adapter for the third but it works and the one off adapter was less than $20.

Last edited by PapaDrew; 01-17-2021 at 08:57 PM.
PapaDrew is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2021, 10:53 PM   #15
juliendurand
Junior Member
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 1
Unhappy Same here

No longer working. Error "Your device does not support DP Alt Mode, please install the latest driver and try again."
I've tried
  • reinstalling the latest driver/displaylink manager
  • disabling and enabling the screen recording permissions
  • USB-C display port cable
  • USB-A cable
Nothing works.
Only thing that changed is BigSur updating from 11.0 to 11.1.
juliendurand is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2021, 01:37 PM   #16
tusenka
Junior Member
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 1
Default MAC 11.1 and Asus mb168b bugs

My new monitor ASUS MB168b doesn't detect.

The only thing which after some manipulation with versions and drivers was:
Screenshot 2021-01-21 at 13.51.54.jpg
After installing the latest version from ASUS support there nothing at all:
Screenshot 2021-01-21 at 13.01.26.jpg
tusenka is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2021, 02:48 PM   #17
cianof
Junior Member
 
Join Date: Dec 2020
Posts: 3
Default

The version on the Asus support site is 1.1.0.
That's an older version.

The current driver from displaylink is 1.2.0
https://www.displaylink.com/downloads/macos

I have installed the latest driver (allowed all permissions), but have a problem where the display works intermittently. I have to restart, and sometimes it works.

All you can do now is send log files report to the developers and hope they can gets resolved in the next update.

https://support.displaylink.com/know...to-displaylink
cianof is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2021, 11:06 AM   #18
phzfn
Junior Member
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 6
Default

Having s similiar issue. MBP M1, MacOS 11.2. When CPU load goes up, mouse movement highly lagged. On both screens.
phzfn is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2021, 08:15 PM   #19
abbyhoffman
Junior Member
 
Join Date: Jan 2021
Posts: 3
Default Back in business

Looks like 11.2 fixed my issue. Fingers crossed it works for you all!
abbyhoffman is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
big sur, macos 11.1

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.