Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 01-11-2023, 02:08 PM   #1
Crashdummy
Junior Member
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 11
Default Mesa-23 broken

Hi there

I currently fail to get displaylink to run when using mesa-23.X.
Everything however still works using the latest stable version ( 22.3 ).

Code:
OS: Fedora release 37 (Thirty Seven) x86_64
DS: Wayland 
DE: GNOME 43.2 
WM: Mutter 
CPU: AMD Ryzen 9 6900HS with Radeon Graphics (16) @ 4.925GHz 
GPU: NVIDIA Geforce RTX 3070 Ti Laptop GPU 
GPU: AMD ATI Radeon 680M 
Memory: 3112MiB / 31329MiB
Kernel Version: 6.2.0-0.rc3.20230110git5a41237ad1d4.25.vanilla.1.fc37.x86_64
--- packages
Mesa-*: 22.3.2-1.fc37
Displaylink: 1.12.0-2
Evdi: 1.12.0 ( well latest git )
When I update mesa to eg 23.0.0-0.3.20230106.15.808a25c
plugging in the docking crashes my gnome-shell after throwing these errors to the journal.

Code:
MESA-LOADER: failed to retrieve device information
MESA-LOADER: failed to open evdi: /usr/lib64/dri/evdi_dri.so: cannot open shared object file: No such file or directory (search paths /usr/lib64/dri, suffix _dri)
I opened an issue in github as well which contains the full journal during the crash -> https://github.com/DisplayLink/evdi/issues/395

Can anyone using mesa-23 reproduce this ?
Crashdummy is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions, Inc.