Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 05-04-2020, 02:35 PM   #51
PilotPaul
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 15
Default

Quote:
Originally Posted by Jeins View Post
Yes. I used the displaylink uinstaller
Well I'm running out of ideas! Maybe try a fresh installation of 20.04, either in a VM or a spare partition, and see what happens?
PilotPaul is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 02:46 PM   #52
txtweet
Junior Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 5
Default

I have the same issue. I'm on a fresh install of Kubuntu 20.04, it's the first thing I try to install...
txtweet is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 02:58 PM   #53
PilotPaul
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 15
Default

Quote:
Originally Posted by txtweet View Post
I have the same issue. I'm on a fresh install of Kubuntu 20.04, it's the first thing I try to install...
Mine was upgraded from 19.10, which may mean some libraries are present that are not in a fresh install. Have you tried installing build-essentials before running the install?
PilotPaul is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 03:29 PM   #54
txtweet
Junior Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 5
Default

Thank you for your idea,
The apt install command did not change anything...

If I can't find a solution before tonight I'll go back to the 18.04 and wait sometime before upgrading...

Last edited by txtweet; 05-04-2020 at 08:31 PM.
txtweet is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 03:33 PM   #55
PilotPaul
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 15
Default

Quote:
Originally Posted by txtweet View Post
Thank you for your idea,
Unfortunatly it was installed by default. The apt install command did not change anything...

If I can't find a solution before tonight I'll go back to the 18.04 and wait sometime before upgrading...
If it helps at all the "displaylink-debian" solution referred to in previous posts seems to work fine for most people (though you may need to tweak your Xorg.conf a little)...maybe try that before ditching 20.04?

Last edited by PilotPaul; 05-04-2020 at 03:38 PM.
PilotPaul is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2020, 11:45 PM   #56
SuperQuokka
Junior Member
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 4
Default

I only signed up to DisplayLink driver update alert emails yesterday. Got the one about 5.3 this morning. Ran the installer and happy happy joy joy.
Had previously tried the debian one, but uninstalled a couple of days back when I gave up trying to get it to work. If there's any logs/config anyone wants to see from my working install, let me know.
SuperQuokka is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 04:17 AM   #57
garipat
Junior Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 4
Default

same problem with libdrm
garipat is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 07:58 AM   #58
txtweet
Junior Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by PilotPaul View Post
If it helps at all the "displaylink-debian" solution referred to in previous posts seems to work fine for most people (though you may need to tweak your Xorg.conf a little)...maybe try that before ditching 20.04?
Unfortunately displaylink-debian now try to install the v5.3 so i get the same libdrm issue.

Btw even on ubuntu 18.04 with the 5.2 I have to tweak a Xorg.conf file.
txtweet is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 08:50 AM   #59
barzar
Junior Member
 
Join Date: May 2020
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by txtweet View Post
Unfortunately displaylink-debian now try to install the v5.3 so i get the same libdrm issue.

Btw even on ubuntu 18.04 with the 5.2 I have to tweak a Xorg.conf file.
I ran into the same issue(displaylink-debian downloading 5.3) but it can be easily fixed by replacing head -n 1 on line 21 and 23 of displaylink-debian.sh with
HTML Code:
sed -n '2p'
so the script grabs the second download link. Works for me, finally got my 2 displays working. 5.3 didn't work at all for me.

Last edited by barzar; 05-05-2020 at 08:57 AM.
barzar is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2020, 08:51 AM   #60
PilotPaul
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 15
Default

Probably worth submitting a bug report to DisplayLink as this seems to be affecting quite a few people...
PilotPaul is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
ubuntu 20

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.