Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Windows Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-05-2017, 10:39 PM   #1
marcob
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 3
Default Asus 168B+ looping disconnecting and reconnecting on Surface Pro 3 - Win 10

Hi,
I have a new Asus Monitor 168B+, connecting it to my Surface Pro 3 on Windows 10, I'm facing the issue described in this article:
How to fix your DisplayLink product from repeatedly disconnecting and reconnecting, or freezing

I tried:
- All steps in the article
- with another USB3 cable
- I run the cleanup tool and reinstall the drivers
- Attaching the monitor to apower source > in that case the logo Asus appeared and the monitor stayed on.

Please find the logs attached.
Any suggestion?


Thank you.
Marco.
Attached Files
File Type: zip MARCOSURFACE_20171205_233114.zip (419.5 KB, 1 views)
marcob is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2017, 01:23 PM   #2
AlbanRampon
Senior Member
 
AlbanRampon's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Cambridge, UK
Posts: 1,643
Arrow

Hello,

Thank you for the details along with the logs, this is helpful.
The DisplayLink chip was not connected when you collected the log files.
DisplayLink driver isn't invoked by Windows as the OS doesn't see the chip. Therefore it won't be a driver issue, that's too early.

What is likely to happen is that the monitor is asking for more power than the USB port can/is willing to provide. This can happen as the backlight and LCD take power to light up.

I suggest trying to start it through an externally powered USB hub or use a USB Y-Cable to connect one part to the Surface and the other part to the Surface power supply USB port.

Kind regards,
Alban
__________________
Alban Rampon
Senior product manager, universal docking stations and accessories
"DisplayLink is proud to be a Synaptics brand."

Where to download the latest DisplayLink drivers
How to clean up a corrupted installation
How to report issues to DisplayLink for a speedy resolution
AlbanRampon is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2017, 08:20 PM   #3
marcob
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 3
Default

Thank you Alban,
the USB Y cable solved this issue, however each time I plug the monitor the wifi stops working, I created a new thread here with updated logs: https://displaylink.org/forum/showth...4847#post84847

Looking on the forum and the knowledge base for similar issues, I wasn't able to find a suitable solution.

Thanks.
Marco.
marcob is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
168b+, disconnecting, surface

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 10:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.