Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Windows Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-01-2012, 01:40 PM   #1
scorpion1206
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Default Windows 8 issue

Recently I upgraded to Windows 8, and even before the upgrade, it told me there would be issues with Display Link Software. I went to your website and downloaded the new version, uninstalled the old version, installed the new version and then upgraded to Windows 8.

My monitor would not work after the upgrade, but I figured out how to fix it. I simply uninstalled the software, rebooted like it asked, and installed the software again, rebooted like it asked, and viola it worked. Both monitors were working, and everything was great.

I usually keep my computer running, so it was working well for me until Windows had an update, and required a restart. After that restart I have not been able to use my second monitor. I tried doing the old uninstall and re install and it didn't work. It would actually not even ask me to restart and when I opened up C:/Program Files, the Display Link folder was there. This was telling me that it was not a clean uninstall/install.

I found in order to do a clean uninstall, I had to run the task manager, stop the Service, and kill the process for Display Link. After doing that I started an Uninstall and it worked, and asked me to reboot. After the reboot, I ran the install file, it installed, but the monitors are still not working. When I right click the icon and hit video options, i don't get anything. I tried my monitor with the same USB to HDMI device on a Win 7 computer, and it works like a charm. To me that means you guys haven't really debugged and tested your software. As I can see on the forums, multiple users are having issues after upgrading to Windows 8. Please get a fix on this ASAP.

Feel free to contact me for any information you need.
scorpion1206 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 03:15 PM   #2
Wim
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,564
Default

This is already covered in this thread:

http://displaylink.org/forum/showthread.php?t=2059

If you use the work around in comment 11, it should work. There are issues if you install software downloaded from the DisplayLink website and from Windows update at the same time.

Wim
Wim is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2012, 04:43 PM   #3
scorpion1206
Junior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 3
Default

Is this the work around you are talking about? If so, that is terrible, I have literally done that over and over again, it is very frustrating. I work in the IT field, and this little work around isn't the answer, the answer is to fix your software.



UPDATE: I finally got it to work.
This is what I had to do.
1. unplug usb monitor adapter
2. uninstall the driver software
3. reboot
4. re-install the driver software
5. plug in the usb adapter again
6. repeat steps 1-5 3 more times.
It worked on my 4th time through. It may take more or less for you, but maybe it will work eventually.
scorpion1206 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 10:34 AM   #4
Wim
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,564
Default

Yes, this will be fixed in the next release. I think the reason you had to try so many times is that you need to remove the "DisplayLink Core Software" from the Programs, not just the "DisplayLink Graphics".

We now have an article on this to make the recover procedure more clear:

http://kb.displaylink.com/334

Wim
Wim is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2012, 11:37 AM   #5
ftrydal
Junior Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 5
Default Doesn't work

I've tested repeating the procedure 5 times now, and it still does not work!!!!

When are the next version of the drivers being released???

Regards,
Frode
ftrydal is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
display link, not working, software, windows 8

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.