Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Windows Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-08-2013, 12:54 AM   #1
Jabka
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Default Asus Varidrive with Asus Zenbook Touch UX31A Display issue

Hi,

Just received my Asus Varidrive... after connecting it to my Asus Zenbook Touch UX31A everything seems to work (LAN, USB hub, DVD drive) besides the display extension...

With or without the DisplayLink software I downloaded from here http://www.displaylink.com/support/downloads.php, I always get the same image (a sort of chessboard with white and black squares) on my secondary screen (see attached).

I tried to connect my secondary monitor through VGA or HDMI but with the same result...

I'm running Windows 8, updated the BIOS to the latest version available (219) and updated the Intel HD Graphics 4000 drivers to the latest version available on Intel's website (9.18.10.3165).

When firing up the DisplayLink Support Tool and running the System Compatibility Check, everything seems to 'Pass':

Pass: Basic mode support
Pass: Device attached
Pass: Device started correctly
Pass: Graphics driver date
Pass: WEI is above recommended 3
Pass: No Other USB graphics software installed

Any idea, because now I'm getting stuck... Unfortunately, Varidrive support on the Asus website is close to inexistent...

I'm also including the logs of the diagnostic tool.

Any help would be more than welcome.

Thanks.
Attached Images
File Type: jpg WP_20130808_002.jpg (113.0 KB, 12 views)
Attached Files
File Type: zip BE-ADAMJAR-03_20130808_012721.zip (497.8 KB, 2 views)
Jabka is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2013, 03:18 PM   #2
Jabka
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 3
Default

Am I really the only one in the world with that weird issue ???
Jabka is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2013, 05:33 PM   #3
JamesH
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,523
Default

Hi,

I'm looking into this and will get back to you when I hear more.

Thanks,
James
JamesH is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 07:08 PM   #4
Orangeish
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 6
Default

I am have an identical issue with a UX32VD and the Asus Varidrive. Right down to the checkered display.
Orangeish is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 09:06 PM   #5
JamesH
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,523
Default

Hi,

Can you attach the logs from your setup?

Details on how can be found here:
http://www.displaylink.com/support/ticket.php?id=269

Thanks,
James
JamesH is offline   Reply With Quote
Old 08-15-2013, 03:39 PM   #6
Orangeish
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 6
Default

Quote:
Originally Posted by JamesH View Post
Hi,

Can you attach the logs from your setup?

Details on how can be found here:
http://www.displaylink.com/support/ticket.php?id=269

Thanks,
James
I've attached logs and a photo of the checkerboard pattern.

If it matters, this is the second Varidrive I tried. I experienced the same problems with the first one, which ASUS RMA'd for me.

This is the replacement unit.
Attached Images
File Type: jpg checkerboard.jpg (105.7 KB, 5 views)
Attached Files
File Type: zip ASUS-UX32_20130815_101538.zip (348.1 KB, 2 views)
Orangeish is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2013, 01:40 PM   #7
JamesH
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,523
Default

Hi,

Thanks for the information.

We're working with Asus on this issue.

Thanks,
James
JamesH is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2013, 04:15 AM   #8
Orangeish
Junior Member
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 6
Default

Thanks James. Can you keep us updated? Asus hasn't been terribly forthcoming with help or information, unfortunately.
Orangeish is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 04:15 PM   #9
JamesH
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,523
Default

Hi,

Update to follow shortly, just clarifying the details.

Thanks,
James
JamesH is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2013, 07:51 PM   #10
JamesH
Senior Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 1,523
Default

Hi,

Asus are now aware of this issue which is that the serial number is not programmed on your docks. As a result the device is coming up in a test mode hence the white and black pattern.

Please return these docks to Asus for a replacement stating that the serial number has not been programmed.

https://www.asus.com/support/Service...All-Countries/

Feel free to quote me if needs be.

Thanks,
James

Last edited by JamesH; 08-20-2013 at 10:16 AM.
JamesH is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
asus, problem, ux32l, varidrive, vga

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.