Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-03-2020, 11:21 PM   #1
pedromonici
Junior Member
 
Join Date: Dec 2020
Posts: 1
Default USB-C monitor is not working

Hi everyone! I'm here because i don't know what to do anymore!
I have a laptop with one HDMI output and 1 USB-C connector. I need to connect a second monitor with the USB-C port, using an adapter to HDMI.
Following the arch wiki steps, i'm stucked at
Code:
xrandr --setprovideroutputsource 1 0
This happens because my Xrandr show me just ONE provider: INTEL. (optimus-manager set to intel)
Code:
xrandr --listproviders
Providers: number : 1
Provider 0: id: 0x48 cap: 0xb, Source Output, Sink Output, Sink Offload crtcs: 4 outputs: 5 associated providers: 0 name:Intel
It's valid to say that displaylink.service is running and I'm using the EVDI driver as you can see above:
Code:
systemctl status displaylink.service
● displaylink.service - DisplayLink Manager Service
     Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/displaylink.service; enabled; vendor preset: disabled)
     Active: active (running) since Thu 2020-12-03 20:05:32 -03; 9min ago
    Process: 3470 ExecStartPre=/sbin/modprobe evdi (code=exited, status=0/SUCCESS)
   Main PID: 3471 (DisplayLinkMana)
      Tasks: 14 (limit: 18826)
     Memory: 1.6M
     CGroup: /system.slice/displaylink.service
             └─3471 /usr/lib/displaylink/DisplayLinkManager

dez 03 20:05:32 pedro systemd[1]: Starting DisplayLink Manager Service...
dez 03 20:05:32 pedro systemd[1]: Started DisplayLink Manager Service.

dkms status
evdi, 1.7.0, 5.9.11-3-MANJARO, x86_64: installed
I'm using the Optimus-Manager, and I tried DisplayLink with the 3 options provides by him: INTEL / NVIDIA / HYBRID and any of them works.

I already create a file at /usr/share/X11/xorg.conf.d/20-evdidevice.conf
Code:
Section "OutputClass"
	Identifier "DisplayLink"
	MatchDriver "evdi"
	Driver "modesetting"
	Option  "AccelMethod" "none"
EndSection
I tried to follow the guide to create a file 20-displaylink and disable PageFlip for modesetting but when I do this, the only provider that shows is "modesetting" and one more time I can't xrandr --setprovideroutputsource 1 0

I really can't proceed anymore, please help! I'm on KDE Manjaro currently on kernel 5.9
I know that this is a UBUNTU driver, but I think this is the only way to do this. In windows 10 it works!!

Last edited by pedromonici; 12-03-2020 at 11:26 PM.
pedromonici is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.