Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Windows Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 02-05-2019, 05:54 AM   #1
snipe122
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 4
Angry Dell D6000 USB-C <> HDMI problem

Hi,

I am running the Dell D6000 against a Dell 7480.

Everything works fine with the default driver version installed by Windows 10 (8.3.2008.0). Since I wanted to install later drivers, I tried drivers from the Dell page and also from the Displaylink page but non of those seems to work correctly.

Even a newer driver from Windows update (8.5.3459.0) is not working. The only thing that helps is rolling back to the original driver. I even tried the latest driver from DisplayLink page.

I have only a single Lenovo FHD 27" screen connected via HDMI. With the newer driver versions this screen is not detected, I just hear the USB plug/unplug sound all the time. WIth the original driver it works straight away.

Dell 7480 BIOS is up-to-date and also the latest Intel Graphics driver is installed (25.20.100.6472). Everything is running on Windows 10 1803.

When I connect the dock to a USB-A port everything works even with newer drivers.

What could be causing this issue?

Thanks for your help.
snipe122 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2019, 10:25 AM   #2
snipe122
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 4
Default

Hi,

I have checked further, in the eventlog following error is there (with latest displaylink driver):

Description:
The device Dell Universal Dock D6000 (location 0000.0014.0000.018.001.000.000.000.000) is offline due to a user-mode driver crash. Windows will attempt to restart the device 5 more times. Please contact the device manufacturer for more information about this problem.

Disabling and enabling the device helps the issue.

Meanwhile I have written a script which kicks in when I plug in AC:

$d = Get-PnpDevice| where {$_.friendlyname -like "Dell Universal Dock D6000"}
Start-Sleep -s 15
$d | Disable-PnpDevice -Confirm:$false
Start-Sleep -s 10
$d | Enable-PnpDevice -Confirm:$false

What could be the problem?
snipe122 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2019, 07:04 AM   #3
snipe122
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 4
Default

This issue seems to only happen the second time when I dock my computer. First docking works. The when undocking / docking again the HDMI screen is not coming up.

Other docking station (same model, same firmware) with screen connected through DisplayPort works fine, so this seems to be only happening with HDMI screen connected.

Noone else experiencing this issue?
snipe122 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2019, 04:47 PM   #4
asdfsafd
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 15
Default

Same problem here with a DELL Precision 5530 Notebook on Windows 10 latest and a USB3to4k DisplayLink adapter. Same error message. Same behaviour.
asdfsafd is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 05:59 AM   #5
snipe122
Junior Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 4
Default

Hi asdfsafd,

glad that I am not alone.

Are you able to collect logs for this to post it here for DL team? I am not able to since my company does not allow me tu run the software from DL to collect the logs...
snipe122 is offline   Reply With Quote
Old 02-19-2019, 11:25 AM   #6
AlbanRampon
DisplayLink Tech Support
 
AlbanRampon's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Cambridge, UK
Posts: 1,390
Arrow

Hello,

I would like to apologize for the delay in getting back to you.

As your dock works fine in USB-A mode, I don't see the issue is with DisplayLink chip, driver or firmware.
The HDMI output can be driven from 2 different modes: DisplayLink over standard USB, or DisplayPort Alternate-Mode over USB-C plug.
The internal circuitry of the Dell D6000 means that for DisplayLink, everything is DisplayPort (Dell has DisplayPort to HDMI converter to drive the HDMI output from either DisplayLink or DisplayPort over USB-C).
From a driver point of view, having a DisplayPort or HDMI is not different.
I think the dock USB-C controller is playing up here. It doesn't activate in USB-A mode, and you seem to have full functionality in USB-A mode.

Would you please be able to use the Dell flasher to update the controller they have in the dock?

If you've got access to C:\Windows\Temp\DisplayLink, I could also have a look at DisplayLinkManager.log, to be taken just after you've reproduced the problem and then disconnected the dock (so the file isn't open).

Kind regards,
Alban
AlbanRampon is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.