Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 03-09-2021, 07:17 PM   #1
corrmaan
Junior Member
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 7
Default DisplayLink no longer working in Linux after updating Windows driver

Hello,

I have Gentoo Linux and Windows 10 dual-booted on my PC. I updated the DisplayLink driver on my Windows 10 installation today to version 10.1 M0. After rebooting into Gentoo, DisplayLink no longer works on my external displays.

Here are my system details:
DisplayLink Manager 5.3.1.34
evdi 1.7.2
GNOME 3.36.8 on Wayland
Intel UHD Graphics 630
Gentoo Linux 5.4.10 amd64

A log from dmesg, as well as the log files from the DisplayLink Manager, FirmwareTrace.log and DisplayLinkManager.log, are included in the attached zip file.

It would be greatly appreciated if you could please help me troubleshoot this issue.

Regards,

Cory

Last edited by corrmaan; 03-10-2021 at 12:43 AM.
corrmaan is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2021, 10:54 PM   #2
corrmaan
Junior Member
 
Join Date: Jun 2020
Posts: 7
Default

Never mind! Sorry for any confusion. It turns out X11 was being used instead of Wayland. DisplayLink worked once I had GNOME running with Wayland again.

Last edited by corrmaan; 03-10-2021 at 12:43 AM.
corrmaan is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.