Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-29-2020, 06:11 AM   #1
cyb0rg42
Junior Member
 
Join Date: Jul 2020
Posts: 1
Default No displays on Ubuntu 20.04

Hello,

I did a fresh installation of Ubuntu 20.04 on my Thinkpad P52. After that, I installed the latest version of the DisplayLink driver without any problems. Everything works (mouse, keyboard, ethernet) but Ubuntu does not recognize the monitors connected to the Lenovo DisplayDock Pro. Under Windows it works perfectly and before under Ubuntu 18.04 I had no issues.

When I connect the DisplayLink the following events appear in Syslog.

[ 2235.618442] usb 2-1.1: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=3
2235.618442] USB 2-1.1: Product: ThinkPad USB 3.0 Pro Dock
[ 2235.618443] usb 2-1.1: Manufacturer: DisplayLink
[ 2235.618444] usb 2-1.1: SerialNumber: 455115220100225651EW
[ 2235.629089] usb 2-1.1: Warning! Unlikely big volume range (=511), cval->res is probably wrong.
[ 2235.629090] usb 2-1.1: [15] FU [Lenovo Audio Playback Volume] ch = 2, fall = -8176/0/16
[ 2235.629638] usb 2-1.1: Warning! Unlikely big volume range (=767), cval->res is probably wrong.
[ 2235.629639] usb 2-1.1: [12] FU [Mic Capture Volume] ch = 2, val = -4592/7680/16
2235.651228] cdc_ncm 2-1.1:1.5: MAC Address: 6c:0b:84:22:86:e8
[ 2235.651230] cdc_ncm 2-1.1:1.5: setting rx_max = 16384
[ 2235.651369] cdc_ncm 2-1.1:1.5: setting tx_max = 16384
2235.651648] cdc_ncm 2-1.1:1.5 usb0: register 'cdc_ncm' at usb-0000:00:14.0-1.1, CDC NCM, 6c:0b:84:22:86:e8
[ 2235.667902] cdc_ncm 2-1.1:1.5 enx6c0b842286e8: renamed from usb0
[ 2238.670276] cdc_ncm 2-1.1:1.5 enx6c0b842286e8: 1000 mbit/s downlink 1000 mbit/s uplink
[ 2238.686308] cdc_ncm 2-1.1:1.5 enx6c0b842286e8: network connection: connected
[ 2238.686353] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): enx6c0b842286e8: link becomes ready
[ 2245.852049] evdi: [D] evdi_painter_connect:738 (dev=-1) Process is trying to connect
[ 2245.852050] evdi: I] Task 59420 (DesktopManagerE) or process 59409 (DisplayLinkMana)
[ 2245.852052] evdi: [D] evdi_painter_connect:788 (dev=1) Connected with 0000004cc7c9ba
[ 2245.852054] evdi: [D] evdi_detect:90 (dev=1) poll connector state: connected

Any idea what's going on here?

Cheers,
Karl
cyb0rg42 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.