Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Linux and Open Source

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-12-2015, 04:01 PM   #21
xenith
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Default

I have a good solid 2 minutes of wait-time for udev at boot with the dell 3100, anyone else seeing this?

Lately I can't quit X at all either, the devices aren't recognized. So no logging out - only full reboots. Every. time.

Fedora 22 to Fedora 23 upgraded
xenith is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2015, 09:26 PM   #22
xenith
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Posts: 6
Default

Enothen can you please update your RPM for F23 / 1.0.335
xenith is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2015, 10:05 PM   #23
enothen
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 15
Default

Awesome, didn't noticed the driver was updated this week. Yes, we'll do soon and post in here.
enothen is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2015, 03:32 PM   #24
enothen
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 15
Default

RPM has now been updated with driver version 1.0.335 released by DisplayLink on Dec 14th.

Altough release notes don't mention it, this release now remembers the position configured for the screen, so that it stays configured after unplugging - replugging. Other than that, there still are some minor issues with the mouse pointer flickering and with initial screen setup.

If you have an older version installed, simply issue:

sudo dnf update http://nothen.com.ar/resources/displ...5-1.x86_64.rpm

Regards,
Eric
enothen is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2015, 02:45 PM   #25
ColdFire
Junior Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 3
Default

Works like a charm and the 2min timeout at boot is gone as well -

Just wanted to say "Thank you very much" for your efforts -

Now F23 just needs to fix the Xorg-X-Server on multi-monitor setups - But with the downgraded X-Server
('' dnf --showduplicates --allowerasing --releasever=22 downgrade xorg-x11-server-Xorg '' ) it actually works like a charm on F23 for me ...
ColdFire is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2015, 09:46 PM   #26
enothen
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 15
Default

Awesome, thanks for letting me know. There was someone else having that 2min issue as well, so maybe the upgrade will take care of that. I didn't have that on my laptop.

Eric
enothen is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2016, 04:10 PM   #27
philtrick
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by enothen View Post
Awesome, thanks for letting me know. There was someone else having that 2min issue as well, so maybe the upgrade will take care of that. I didn't have that on my laptop.

Eric
Hi Eric,

Your site seems to be down at the moment, I keep getting server not found.

Is there a mirror of the RPMs?

Phil
philtrick is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2016, 08:54 PM   #28
enothen
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 15
Default

I don't know if it was a blip or what, I see it's all up now and have downloaded the rpm. I do not have a mirror, but eventually I'll put this on copr.fedoraproject.org (I was just introduced to it recently).

Eric
enothen is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2016, 12:04 PM   #29
philtrick
Junior Member
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by enothen View Post
I don't know if it was a blip or what, I see it's all up now and have downloaded the rpm. I do not have a mirror, but eventually I'll put this on copr.fedoraproject.org (I was just introduced to it recently).

Eric
HI Eric,

It is working now, just trying to install on my XPS13 9350 which arrived this morning.

I'm running into an error:

[root@phillaptop phil]# modprobe evdi
modprobe: ERROR: could not insert 'evdi': Exec format error

I have the following kernel installed:

[root@phillaptop phil]# rpm -q kernel
kernel-4.4.0-0.rc6.git1.2.fc24.x86_64

This is what I get in the log:

[root@phillaptop phil]# more /var/log/displaylink/displaylink.log

Creating symlink /var/lib/dkms/evdi/1.0.335/source ->
/usr/src/evdi-1.0.335

DKMS: add completed.
Error! echo
Your kernel headers for kernel 4.2.3-300.fc23.x86_64 cannot be found at
/lib/modules/4.2.3-300.fc23.x86_64/build or /lib/modules/4.2.3-300.fc23.x86_64/source.
Error! echo
Your kernel headers for kernel 4.4.0-0.rc6.git1.2.fc24.x86_64 cannot be found at
/lib/modules/4.4.0-0.rc6.git1.2.fc24.x86_64/build or /lib/modules/4.4.0-0.rc6.git1.2.fc24.x86_64/source.

------------------------------
Deleting module version: 1.0.335
completely from the DKMS tree.
------------------------------
Done.

Creating symlink /var/lib/dkms/evdi/1.0.335/source ->
/usr/src/evdi-1.0.335

DKMS: add completed.
Error! echo
Your kernel headers for kernel 4.4.0-0.rc6.git1.2.fc24.x86_64 cannot be found at
/lib/modules/4.4.0-0.rc6.git1.2.fc24.x86_64/build or /lib/modules/4.4.0-0.rc6.git1.2.fc24.x86_64/source.


Any ideas?

Phil
philtrick is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2016, 12:37 AM   #30
enothen
Junior Member
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 15
Default

Looks like you're missing kernel-headers. Run "rpm -q kernel kernel-core kernel-devel kernel-headers | sort" and check that you have matching versions. I'm running the lastest on F24, so it looks like this:

# rpm -q kernel kernel-core kernel-devel kernel-headers | sort
kernel-4.2.8-300.fc23.x86_64
kernel-core-4.2.8-300.fc23.x86_64
kernel-devel-4.2.8-300.fc23.x86_64
kernel-headers-4.2.8-300.fc23.x86_64

Eric
enothen is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 02:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.