Go Back   DisplayLink Forum > DisplayLink Graphics Technology > Windows Software

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 07-02-2019, 08:16 AM   #1
Tix80
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 1
Default Windows 10 and error Code 31

Iím having issues when I try to install my Dell USB displaylink Dock on my new Dell Latitude 7390 laptop. On my previous 7290 everything work correctly. On this new ones Iím not able to have the correct video card installed. Into manage device Iíve 4 instance of DisplayLink usb device all with yellow mark inside and with the error code 31 ďwindows is not able to load needed drivers. ď.


I read a lot of posts and search a lot over the internet and I saw other people have the same error. I tried to install drivers with Antivirus (SEP) disabled, I tried to install drivers without antivirus (every test has been performed after clean the previous installation with clenaing tool). At this point I donít have other option to test. We purchased, also, a Manhattan USB 3.0 to DisplayPort (that use dispaly link drivers) to see if the hardware has some incompatiblity with the laptop but the resutl is the same. Error Code 31.

Here attached the full logs.
Attached Files
File Type: zip DL_Windows_Logs_20190701_151828.zip (1.20 MB, 1 views)
Tix80 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2019, 09:34 AM   #2
tgc01
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
Default ESET AV findings

I have had problems since a a recent Windoze update - continuous on/off switching of external monitor from one of my laptops.Am using latest 9.2 Alpha or whatever. I found that if I disable ESET AV before plugging in USB monitor, waiting for a few seconds for monitor to be discovered/work, then re-enable my AV part of ESET (I do not need to disable Firewall part), the monitor has no further issues.

I have also noticed permissions errors in the event log for COM with the latest DisplayLink drivers.


I do not have this issue on my work laptop (which did need an upgrade to 9.1 post Windoze updates), however my work laptop uses a different AV.
tgc01 is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2019, 11:22 AM   #3
tgc01
Junior Member
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 2
Default Fixed using ESET

FYI:

Installed the latest version 9.2 M0 and had the same problem.

Left displaylink SW installed.
Uninstalled ESET
Reboot
Reinstalled ESET
Reboot

Problem no longer occurs
tgc01 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.