DisplayLink Forum

DisplayLink Forum (https://displaylink.org/forum/index.php)
-   Linux and Open Source (https://displaylink.org/forum/forumdisplay.php?f=29)
-   -   How to get DisplayLink started at system start? (https://displaylink.org/forum/showthread.php?t=66554)

udippel 03-18-2019 04:18 PM

How to get DisplayLink started at system start?
 
Knocking on wood, my system here still works pretty much okay.

What bugs me, though more as 'icing on the cake' is the starting moment. I have it booting up at power on (through BIOS setting), but then (the only intended) monitor off the Dock is yet invisible. Seemingly, the DisplayLink software is only started after login (?).

In a nutshell: I would rather have DisplayLink starting as soon as the system is up, so that the logon screen already can pop up on the monitor attached to the DisplayLink device.

jeremyrem 04-01-2019 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by udippel (Post 87741)
Knocking on wood, my system here still works pretty much okay.

What bugs me, though more as 'icing on the cake' is the starting moment. I have it booting up at power on (through BIOS setting), but then (the only intended) monitor off the Dock is yet invisible. Seemingly, the DisplayLink software is only started after login (?).

In a nutshell: I would rather have DisplayLink starting as soon as the system is up, so that the logon screen already can pop up on the monitor attached to the DisplayLink device.

For me it starts up on boot, but lags behind lightdm so I have to wait a few moments (10-30 seconds) for my other screens to popup.

The downside is I need to run a xrandr command at every login to fix my screen positions and sizes

mikebernal.me 05-09-2019 08:42 AM

how to check if displaylink is working?
 
1 Attachment(s)
Hi everyone, I am pretty new to Linux and I have followed each steps to install the DisplayLink driver to my Ubuntu 18.04.

My DisplayLink monitors are showing on lsusb command, though it doesn't display anything and it wouldn't show on my Screen Display on Settings -> Devices.

I am using dual boot if that helps. DisplayLink device are working fine on my Windows 10 as well.
I would appreciate any help. Thanks


All times are GMT. The time now is 03:02 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.