DisplayLink Forum

DisplayLink Forum (https://displaylink.org/forum/index.php)
-   Linux and Open Source (https://displaylink.org/forum/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Second connected monitor doesn't display anything (https://displaylink.org/forum/showthread.php?t=67877)

viraptor 09-07-2021 01:18 AM

Second connected monitor doesn't display anything
 
I don't know if this is evdi or manager issue, so here's a copied report:


- Are you using the latest driver?
How would I know? (possibly - I had to use the unbundled build for the rpm)
- Are you using the latest EVDI version?
1.9.1
- If you are using a DisplayLink device, have you checked 'troubleshooting' on DisplayLink's website?
Yes
- Is this issue related to evdi/kernel?
Unknown

- Linux distribution and its version
Fedora 34
- Linux kernel version
5.13.13-200.fc34
- Xorg version (if used)
xorg-x11-server-Xorg-1.20.11-1.fc34.x86_64
- Desktop environment in use
KDE/plasma

I've got two Dell monitors connected to the Lenovo hybrid USB-C dock.
The xrandr layout is:

Monitors: 3
Code:

0: +*eDP-1 1920/344x1080/194+297+1440  eDP-1
 1: +DVI-I-3-2 2560/597x1440/336+0+0  DVI-I-3-2
 2: +DVI-I-2-1 2560/597x1440/336+2560+0  DVI-I-2-1

The monitors are:
Code:

DVI-I-3-2 - Dell S2721DGF
DVI-I-2-1 - Dell U2715H

The 3-2 works fine.
The 2-1 is blank. Neither the cursor nor the windows are displayed on it.

There are no messages in the displaylink journal beyond the standard start/stop. Nothing suspicious in system journal either.

Dmesg has only:

Code:

[  197.420790] evdi: [I] (card3) Connector state: connected
[  197.420886] evdi: [I] (card3) Edid property set
[  197.421048] evdi: [I] (card2) Connector state: connected
[  197.421130] evdi: [I] (card2) Edid property set
[  648.680785] evdi: [I] (card2) Notifying display power state: on
[  648.680797] evdi: [I] (card2) Notifying mode changed: 2560x1440@60; bpp 32; pixel format XR24 little-endian (0x34325258)
[  648.680799] evdi: [I] (card2) Notifying display power state: on
[  673.853404] evdi: [I] (card2) Notifying display power state: off
[  673.906372] evdi: [I] (card2) Notifying display power state: on
[  673.979108] evdi: [I] (card2) Notifying mode changed: 2560x1440@60; bpp 32; pixel format XR24 little-endian (0x34325258)
[  673.979121] evdi: [I] (card2) Notifying display power state: on
[  674.013955] evdi: [I] (card3) Notifying display power state: on
[  674.013968] evdi: [I] (card3) Notifying mode changed: 2560x1440@120; bpp 32; pixel format XR24 little-endian (0x34325258)
[  674.013971] evdi: [I] (card3) Notifying display power state: on
[  775.927093] evdi: [I] (card2) Notifying display power state: off
[  775.980370] evdi: [I] (card2) Notifying display power state: on
[  775.997296] evdi: [I] (card2) Notifying mode changed: 2560x1440@60; bpp 32; pixel format XR24 little-endian (0x34325258)
[  775.997316] evdi: [I] (card2) Notifying display power state: on
[  776.044642] evdi: [I] (card3) Notifying display power state: off
[  776.045144] evdi: [I] (card3) Notifying display power state: on
[  776.053807] evdi: [I] (card3) Notifying mode changed: 2560x1440@120; bpp 32; pixel format XR24 little-endian (0x34325258)
[  776.053819] evdi: [I] (card3) Notifying display power state: on

The laptop is Dell XPS 15 7590.
The graphics card is UHD Graphics 630 + GeForce GTX 1650 Mobile / Max-Q

All logs and edids attached in github issue https://github.com/DisplayLink/evdi/issues/307


All times are GMT. The time now is 04:20 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.