DisplayLink Forum

DisplayLink Forum (https://displaylink.org/forum/index.php)
-   Linux and Open Source (https://displaylink.org/forum/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Support Ubuntu 20.04 LTS (Focal Fossa) (https://displaylink.org/forum/showthread.php?t=67007)

SuperQuokka 04-29-2020 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by davidjonbarnes@yahoo.co.u (Post 89726)
I have tried the displaylink-debian but it has errors - HUNK failed
I am wondering whether it would work if i did a fresh install of 20.04
I am wondering if someone has instructions for completely removing the official DisplayLink driver before trying displaylink-debian
I have a Thinkpad with Intel Graphics

I have the same issue, Intel Thinkpad, worked under Eaon, did a fresh install of Focal, managed to get video working with help from here. Then Focal got an update yesterday (pretty sure I saw EVDI name in packages being updated) and now no video. Previous fixes not working :(
You could try a fresh Linux install, but as soon as it tries to update I suspect you'll hit the same issue.

SuperQuokka 04-29-2020 10:32 PM

Quote:

Originally Posted by smhanov (Post 89704)
This is confirmation that following the instructions on https://github.com/AdnanHodzic/displaylink-debian works with Ubuntu 20.04.

It worked right up until Ubuntu downloaded some updates yesterday. Then nada.

davidjonbarnes@yahoo.co.u 04-30-2020 10:55 AM

Ubuntu driver 20.04 - scaling
 
Quote:

Originally Posted by SuperQuokka (Post 89741)
I have the same issue, Intel Thinkpad, worked under Eaon, did a fresh install of Focal, managed to get video working with help from here. Then Focal got an update yesterday (pretty sure I saw EVDI name in packages being updated) and now no video. Previous fixes not working :(
You could try a fresh Linux install, but as soon as it tries to update I suspect you'll hit the same issue.

I really wanted to try scaling too - why no word when new official drivers will be released? We shouldnt really need to compile them ourselves either.

qnarkill 04-30-2020 07:20 PM

20.04 choppy graphics and sound
 
Got the displaylink working on 20.04 @ amd and vega graphics and wayland. I had to install libdrm-dev to avoid the drm.h error while running install from the git clone. Now everythings fine other than the graphics and sound seem to be slightly cutting off and choppy. Anyways 100% better than without it.:p

tttkevin 04-30-2020 09:28 PM

The official Ubuntu 20.04 driver may be coming soon! Check this out:
https://support.displaylink.com/know...on-ubuntu-20-0

SuperQuokka 05-01-2020 12:38 AM

Quote:

Originally Posted by tttkevin (Post 89748)
The official Ubuntu 20.04 driver may be coming soon! Check this out:
https://support.displaylink.com/know...on-ubuntu-20-0

Excellent! That is good news!

Fezzi 05-01-2020 08:45 AM

Quote:

Originally Posted by tttkevin (Post 89748)
The official Ubuntu 20.04 driver may be coming soon! Check this out:
https://support.displaylink.com/know...on-ubuntu-20-0

Its about time! Saw it too and if already published, the driver should be available for download asap...

Have 2 of the docks and would be very disappointed if it would not be supported anymore..

gjorgi 05-01-2020 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by bigdogg (Post 89712)
there is a PR to fix the script. this is what worked for me

https://github.com/AdnanHodzic/displ...pull/392/files

Works like a charm.
Thanks

garipat 05-01-2020 01:42 PM

Quote:

Originally Posted by smhanov (Post 89704)
This is confirmation that following the instructions on https://github.com/AdnanHodzic/displaylink-debian works with Ubuntu 20.04.

With the official drivers, even after installing flex and bison, it will not work because the makefile cannot find Build.include in the kernel headers.

After running:
sudo apt install git
git clone https://github.com/AdnanHodzic/displaylink-debian.git
cd displaylink-debian/ && sudo ./displaylink-debian.sh

Then, reboot, and "delete all secure boot variables" in bios or otherwise remove secureboot.

I followed the procedure and It worked well. the only problem I have with my ThinkPad Hybrid USB-C with USB-A is that I have a pageflip issue as described :
https://support.displaylink.com/know...ent-x-upgrades
But the troubleshooting is already installed but doesn't work

Do you guys having the same problem ?

PilotPaul 05-01-2020 04:05 PM

Quote:

Originally Posted by garipat (Post 89755)
I followed the procedure and It worked well. the only problem I have with my ThinkPad Hybrid USB-C with USB-A is that I have a pageflip issue as described :
https://support.displaylink.com/know...ent-x-upgrades
But the troubleshooting is already installed but doesn't work

Do you guys having the same problem ?

Worked for me with the 20-displaylink.conf as described in your link. However Wayland produces significant tearing, fine with X11 though...


All times are GMT. The time now is 11:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.