DisplayLink Forum

DisplayLink Forum (https://displaylink.org/forum/index.php)
-   Linux and Open Source (https://displaylink.org/forum/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Monitors aren't detected on Ubuntu 16.04 (https://displaylink.org/forum/showthread.php?t=66383)

smehta12 12-05-2018 05:56 AM

Monitors aren't detected on Ubuntu 16.04
 
1 Attachment(s)
Hello,

I've a Dell D3000 docking station. I am running Ubuntu 16.04 and I tried the DisplayLink drivers 4.2.29 and the 4.4. The docking detects the keyboard and mouse but it doen't detect any monitors. I am trying to connect with both DVI port and the HDMI port but none of them are detected. Can anyone please help me to solve this issue?

I've Nvidia GTX 1070 Ti card connected to the system.

Linux kernel: Linux 4.4.0-31-generic #50-Ubuntu SMP Wed Jul 13 00:07:12 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

The secureboot is disabled in my bios.

When I see dmesg following messages I find regarding to evdi.
Quote:

[ 3.561599] evdi: module verification failed: signature and/or required key missing - tainting kernel
[ 3.562174] evdi: [I] Initialising logging on level 5
[ 3.562175] evdi: [I] Atomic driver:no
[ 4.022878] evdi: [D] evdi_add_devices:134 Increasing device count to 1
[ 4.022992] evdi: [D] evdi_crtc_init:353 drm_crtc_init: 0
[ 4.023079] evdi: [W] evdi_painter_crtc_state_notify:486 Painter does not exist!
[ 4.023080] evdi: [D] evdi_detect:79 Painter is disconnected
[ 4.023082] evdi evdi.0: No connectors reported connected with modes
[ 4.023626] evdi evdi.0: fb1: evdidrmfb frame buffer device
[ 4.048492] [drm] evdi: evdi_stats_init
[ 4.048495] [drm] Initialized evdi 1.5.1 20180731 on minor 0
[ 4.061016] evdi: [D] evdi_painter_connect:574 (dev=0) Connected with ffff880466228600
[ 4.061017] evdi: [D] evdi_detect:76 (dev=0) Painter is connected
[ 4.061027] evdi: [D] evdi_painter_crtc_state_notify:483 (dev=0) Notifying crtc state: 3
[ 4.288836] evdi: [W] evdi_painter_disconnect:595 (dev=0) An unknown connection to ffff88046a395600 tries to close us
[ 4.288837] evdi: [W] evdi_painter_disconnect:596 - ignoring
[ 4.288937] evdi: [W] evdi_painter_disconnect:595 (dev=0) An unknown connection to ffff88046a395600 tries to close us
[ 4.288938] evdi: [W] evdi_painter_disconnect:596 - ignoring
[ 4.297320] evdi: [D] evdi_detect:76 (dev=0) Painter is connected
[ 4.297322] evdi: [D] evdi_painter_get_edid_copy:217 (dev=0) 00 ff ff
[ 4.297390] evdi: [D] evdi_detect:76 (dev=0) Painter is connected
[ 4.297391] evdi: [D] evdi_painter_get_edid_copy:217 (dev=0) 00 ff ff
[ 4.297750] evdi: [D] evdi_painter_crtc_state_notify:483 (dev=0) Notifying crtc state: 3
[ 4.297754] evdi: [D] evdi_painter_crtc_state_notify:483 (dev=0) Notifying crtc state: 3
[ 9.318273] Modules linked in: input_leds hid_generic usbhid evdi(OE) i915 snd_hda_codec_hdmi
Thanks!

linuxdocky 12-20-2018 10:06 PM

I had the same problem with Nvidia drivers. I had switch to my intel chipset via bumblee and it worked better. Its in the faq or readme, the evdi module and nvidia dont play well together.


All times are GMT. The time now is 03:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.